İlki yaz başında bir arkadaşımın tavsiyesiyle yediğim Tokat Katmer'i... Balla muhteşem oldu. Pekmezle, beyaz peynirle ya da krem çikolatayla da denenebilir.
SPRITZ
Bir diğeri, Venedik'e has farklı bir içki. İsmi Spritz. Yalnızca burada var, İtalya'nın herhangi bir yerinde arasanız da bulamıyorsunuz.
Spritz, beyaz şarap ya da
Prosecco şarabı, biraz Apero veya Campari, biraz maden suyu, içine bir dilim portakal veya bir adet zeytin konularak ve martini bardağında içiliyor.
BABA
Sıradaki yeni tat Napoli'den Baba tatlısı. Bizim şambaba tatlısı mantığında ama genelde tezgahtan al-ayak ustu atistirmalik bir sey.
Yani bizim sambaba kadar ballı değil. Yolunuz duserse yemeden donmeyin.
MELONCELLO
Limoncello'yu cok seven biri olarak, bana gore yemekten sonra hazmettirici (digestive) olarak tercih edilebilecek bir diger likor de İtalya'da yeni icat Meloncello...
Mantik ayni. yalnizca limon yerine kavundan yapiyorlar. Ben ikisinden de getirdim. Buzlukta bekletilip icildinde tadina doyum olmuyor. Kısacası içene yeryüzünde cenneti yasatiyor.
ANALI KIZLI VE TAŞ KADAYIF
Cihangir'deki Tiyek'te en güzelini bulabileceğiniz bu iki Adana lezzeti beni benden aldı götürdü.
Sevgili Gül ablanın ellerine sağlık.
http://www.cihangirlink.org/places/tiyek-lokanta/
4 yorum:
Hepsi birbirinden güzele benziyor aralaında tatrıklarım var ama en merak ettiğim BABA. Muhtemelen sahane birşeydir.
Tokatlı geliniyim ben,kayınvalidem gittiğimizde bir yapıyor ki o katmeri,sıcak sıcak sactan hop tabağa:)))
Ebvata, valla enfes bir sey. parmaklari yedim. sansli kizmissin :)
en cok da spritz'i, meloncello'yu ve tas kadayif'i merak ettim, olsa da bi denesem yesem :)
Yorum Gönder