17 Ağustos 2009 Pazartesi

Kissadan hisse!

Dagarcimizda bulunmasi faydali olan oyku

SEVGİYİ YAŞAYANLAR
/PAYLAŞANLAR

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine. Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasinda ne fark vardir? Şöyle demiş:
"Bakin göstereyim".

Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanlari çağirarak onlara sofra hazirlamiş. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sicak çorbalar gelmiş ve arkasindan derviş kaşiklari denilen bir metre boyunda kaşiklar. Ermiş davetlilere şöyle demiş:

"
Bu kaşiklarin ucundan tutup öyle yiyeceksiniz."

Peki demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşiklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağizlarina. En sonunda bakmişlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmişlar sofradan. Bunun üzerine şimdi demiş ermiş, sevgiyi gerçekten bilenleri çağiralim yemeğe. Yüzleri aydinlik, gözleri sevgi ile gülümseyen işikli insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. “Buyurun" deyince, her biri uzun boylu kaşiğini çorbaya daldirip, sonra karşisindaki kardeşine uzatarak içirmiş. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmişlar sofradan.

"
İşte, kim ki gerçek sofrasinda yalniz kendini görür ve doymayi düşünürse, o aç kalacaktir ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafindan doyurulacaktir. Şüphesiz ve şunu da unutmayin, gerçek pazarinda alan değil, veren kazançtadir daima."

1 yorum:

Sibelbek dedi ki...

çok beğendim bu yazıyı. sağolasın Bestecim