7 Mayıs 2010 Cuma

Kalbimin yarısı...

1 haftadır hastanede... canim sevgilim apandisitin de en sıra dışısını buldu. plastron apandisit denen bir tip. (plastron, perfore olmuş (patlamış) apandiksin omentum (karın yağ tabakası) başta olmak üzere pariyetal periton (karın zarı dış tabakası) ile ince barsaklar ve kolonun (kalın barsak) serozal yüzeyleri tarafından sınırlandırılması sonucu oluşur. oluşan klinik duruma da plastrone apandisit denir.) 


Durumu iyi çok sükür, ama şartlar bi' enteresan. Cerrahpaşa bir üniversite hastanesi, doktorlar süper elbette... orası tartışılmaz ama çok ilkel koşullara sahip. Özel odada değilseniz tabii. yemek veriyorlar çatal-kaşık yok. dışarıdan kendiniz alıyorsunuz. çay dağıtıyorlar plastik bardağı siz getiriyorsunuz. Komedinin ilk gunu, acile bağlı cerrahi gözlem odasında geçirdigimiz gece yasandı. iki yataklı bir odadayız. yan yatakta orada tanıştığımız pırlanta gibi bir aile var. Derya abimiz apse ameliyatı olmayı bekliyor. biz de durumumuza tanı konulmasını. kapı açıldı, kim geldi dersiniz? Doktor mu? Yok! "Kedi Bey"... evet evet dogru okudunuz uzun kuyruğunu kıvıra kıvıra girdi, alışık belli bu odaya... Emin adımlarla Derya abinin yatağının yanında durdu, devirdi kendini. önce kaşındı, pirelerini saçtı, sonra da yalana yalana temizlendi. ardından çıktı pencere kenarında serumların yanına kuruldu. pes dedim. bu kadarla da kalsa iyi. biz kediyi pist pisledik pistpistlemesine de, asıl skandal hemşirenin lafı güne damgasını vurdu. "Kedi" dedik, "kedi giriyor odaya"... Onun cevabı ise yan bir gülümsemeyle karışık aynen şu oldu: "O da bi'şey mi, geçen sene kadın doğum katında köpek yavruları vardı" hadi canim... demeyin devamı da var. kediler doğurup doğurup bırakıyormus, ölüyorlarmış yavrucaklar orda burda... Neyyyyy! demeyin. ben, gözümle gördüğüm kadarından doğru olabileceğini kestirebiliyorum. Sevgilim "sakin". Ben "dırdırcı". Sevgilim "boşveeeeer" diyor. Ben "imdaaat"... Allah tüm hastaların yanında, yardımcısı olsun. İmkanı olanlara da tavsiyem kendilerine ve sevdiklerine ilk fırsatta "Özel Sağlık Sigortası" yaptırsın!!!! Devlet sağlık imkanını sunuyor belki (o da kendini içeri sokmayı başarabilene) ama hijyen ve ilgi arayışınız varsa bulmanızın mucize olduğunu ısrarla vurguluyorum.


Bu arada şükretmemiz gereken ne çok şey olduğunu bir kez daha hatırladım. Sağlık sağlık sağlık :) 


Canım sevgilim 5 gündür sadece serumla besleniyorsun. çık da güzel bir yemek yiyelim!   


5 yorum:

Deniz dedi ki...

Tekrar çok geçmiş olsun Ufukcum,
ve eveeeet herkes en azından yatarak sağlık sigortası yaptırmaya çalışsın

Ufuk Duru dedi ki...

Bu arada salladim oltayi balik geliyor canim sevgilim.

Ufuk Duru dedi ki...

Ozel hastanede calisan amcamdan biliyoru
m. Ozellerde cerrahlara ameliyat hedefleri koyuyorlar. Guleryuze fazla kanmayin derim. Bu yuzden bence kendinize iyi bakin.

stuven dedi ki...

çok geçmiş olsun.

Gelincik dedi ki...

çok tesekkurler :)