18 Mayıs 2010 Salı

Lezzet keşfim!


Dün Ataköy A+'ta yeni açılan Nando's Peri-Peri'ye gittik. "O da ne?" dediğinizi duyar gibiyim. Burası dünyanın en lezzetli ızgara edilmiş tavuklarını yapıyor. Nando's bir Portekiz markası ve mutfak da Portekiz usulü... Chilli biberinin baş rolde olduğu mönüde, seçtiğiniz yemeğin acılık derecesine peri-peri listesinden siz karar veriyorsunuz. Ben "medium" seçtim, acıydı!


Yarım ya da tam tavuk seçebilirsiniz, yanına side dishes listesinden keyfinize göre Porkekiz pilavı, colesaw, patates, ızgara sebze koydurursunuz. Nefis oluyor. Ben Cataplana isimli tavuk yemeğini seçtim. Portekiz pilavı üzerine nefis ızgara sebzeler ve tavuk bakır kapta geliyor. Öteden beri hayalimdir Portekiz'e gitmek. Özellikle de Porto ve Lizbon'a... Bu deniz kıyısı, balıkçı şehirleri şarabıyla balığıyla müziğiyle beni kendine kendine çekip duruyor. Niyeti koydum bir gün gideceğim. Meğer ben henüz gitmeden "o" benim ayağıma gelmiş. Medium acılı Cataplana'mın yanına söylediğim enfes Portekiz şarabı da beni zevkten dört köşe etti.



Bu arada ek bir bilgi: chilli biberin 2 faydası varmış. Biri kolestrolü düşürmesi, diğeri de afrodizyak etkisi. Hatta restoranın mönüsünde şu uyarıya rastlıyorsunuz: "Ufak bir uyarı! Nando's Peri-Peri'nin afrodizyak olduğu ile ilgili söylentiler var. Neyse ki Nando's restoranları sadece yemek yemek için tasarlandı. Başka şeyler için eve kadar sabretmenizi rica edeceğiz." :)

Bu arada tatlı sırası geldiğinde hakkını "frozen yogurt" veya "panacotta"dan yana kullananları hafif ama nefis bir son bekliyor.







Kurumsal kimliklerine ve ilanlarına da diyecek yok, her iş son derece kreatif olmuş.




Nerede var... Caddebostan, Cevahir AVM ve Ataköy A+

Tavsiyem olsun!

www.nandosperiperi.com.tr

2 yorum:

Ufuk Duru dedi ki...

paket servisi yok muymuş :))

Gelincik dedi ki...

kesin vardır :) gitmeyelim de ayağımıza mi gelsin istedin. oysa ortam da şahane...