5 Mayıs 2011 Perşembe

Sen neymişsin be...


Bir dönem bacaklarımda tuhaf bir uyuşma hissetmiştim. Uyuşma da denmez de karıncalanma gibi bi şey. Özellikle gece yattıktan sonra başlar, uyutmazdı beni bi türlü. Hissetmemek için boyna hareket etirirdim. Kalkar soğuk suyun altına tutardım sonra da yatarken duvara kaldırırdım. Kaç kere bacaklar duvara yaslanmış uyuyakaldığımı bilirim. Sonunda annemin de ısrarıyla bir ortopediste gittik. Belli mi olur, belki kireçlenmedir, romatizmadır... Film çekildi, bi şey yok. Rahatladık rahatlamasına bendeki bu  huzursuzluk neydi o halde? Doktorla sohbet ettikten sonra hayatımda ilk kez duyduğum bir rahatsızlığın teşhisini koydu: Huzursuz Bacak Sendromu. Komik di mi? Hı? yani ne? dedim doktora...  Şuymuş!


Doktorum bana magnezyum ve B6-12 vitaminlerini verdi. Nasıl bir şeyse bıçak gibi kesildi bunlardan sonra. Nasıl rahatladım anlatamam... Artık gece kolayca uykuya dalmak vardı.

O günlerden aklımda kalmış magnezyumun ne kadar gerekli bir mineral olduğu ve vücudumuz için ne kadar mucizevi faydalarının dokunduğu. İnanın bana okuduktan sonra eksik magnezyumla yaşamak istemeyeceksiniz.

İşte Magnezyum:


Mide-bağırsak bölgesinde, idrar yollarında, baldırlarda kramplar, kalp ritminde bozukluklar, boyunda ve omuzlarda kasılmalar veya sinirlilik, ellerde uyuşukluk ve karıncalanma, migren, dikkat azlığı, gürültüye karşı hassasiyet magnezyum eksikliğinin işaretleridir.

Hayati önem taşıyan 11 mineralden birisi olan ve doğal sağlık kaynağı olarak nitelendirilen magnezyum, başta stres olmak üzere çok sayıda hastalığa iyi gelir. Özellikle migrene karşı iyidir ve kalbi korur. Astım ve alerjik nezleyi hafifletir. Ayrıca cildi düzgünleştirir, saçı güzelleştirir, tırnakları kuvvetlendirir. Magnezyumun fazlasının zararı yoktur, çünkü fazlası sorun yaratmadan vücuttan atılır, vücut için gerekli olan magnezyumu almak için kakao, ıspanak, yağlı peynir, dil balığı ve muz gibi gıdalara ağırlık verilmelidir.



7 yorum:

nuriye dedi ki...

Beste'cim ne kadar faydalı oldu bu paylaşımın anlatamam. Magnezyum eksikliğinin işaretlerinin hemen hepsi bende mevcuttu:( kramplar, boyun ve omuzlarda kasılmalar, gürültüye karşı hassasiyet vs. bir tek kalp ritminde sorun yoktu onu da bu hafta içinde 2 kez yaşadım şiddetli olarak. Ben de sebebini araştırıyordum. Bu kadar isabet olur:)

Sana da çok geçmişler olsun Beste'm...

Ufuk Duru dedi ki...

Bol çikolata, ıspanaklı börek, peynirli pizza, muzlu pasta yiyelim o zaman dil balığından sonra aşkım...

Gelincik dedi ki...

Nuriyecim, inan çok sevindim bi faydası dokunduğuna... Umarım işe yarar :)

Ufucuk, "pışıkkkkkkkk"

Kaka Kuka dedi ki...

Bize de geçmiş olsun demek düşer öyleyse :)

Gelincik dedi ki...

sagol kaka kuka :)

assortiek dedi ki...

aa bende de oluo ama benimki bildiğin kramp,bende deniyeyim bakayım

aslanbenz dedi ki...

bende şekerhastalıgı var bazen kalbim çarpıyor kulan sam olurmu