7 Eylül 2009 Pazartesi

Hafta sonu filmleri.


Hafta sonu izledigim 2 farklı ucta 2 super filmden bahsetmek istiyorum. Biri romantik. Jennifer Aniston'un Management adlı filmi. Erkek sevdi mi tam sever konseptini bire bir dogrulayan, sonundaki sahneyle duygusalliktan koparıyor.

"Sue, Mike'ın ailesinin sahip olduğu Arizona'da yol kenarında bulunan bir motelde kalmak zorunda kalmıştır. Bu sırada ikisi arasında bir şişe şampanyayla başlayan tanışıklıkları ikisinin de hayatının amacını ararken ülkeyi dolaştıkları bir maceraya dönüşür. Mike amacı olmayan bir hayalperesttir, Sue'nun arkasından onun çalıştığı Maryland'e gider. Fakat Sue'nun özenle kurduğu hayatında ona yer yoktur. Fakat ikisi de kendi istekleri peşinde koşarken, sonunda birbirlerinin hayatında önemli yerleri olacağını anlarlar."

Diger film, 16 Years in Alcohol / Alkolle Geçen 16 Yıl... Cok acayip film diye soze girmek istiyorum.

"Bir adamın alkolizmin toplumsal ve psikolojik hasarına karşı savaşını, ana karakterine yönelik aşikâr bir empatiyle anlatan, güven dolu bir film… Frank, ayakta kalmak için gereken tüm becerileri geliştirmiş, belli ki sokakların ürünü, güçlü kuvvetli bir genç adamdır. Çocukluğu babasının zamparalıkları ve ayyaşlığıyla, onu kuşatan kavgalar ve aile içi şiddetle sakatlanmıştır. Şimdi yirmili yaşlarında olan, gaddarlaşmış, hayatı kanıksamış Frank; kentin kabadayılarıyla takılır ve kafasına estiği zaman bela çıkarır. Ama aynı zamanda kim olduğunun farkındadır ve herkesin içinde güzel bir şey bulunduğuna inanır, yeter ki dünya o şeyin yeşermesini teşvik etsin. Frank için bu teşvik, Helen adında genç bir sanat öğrencisinin gülümsemesi biçiminde belirir. Helen, Frank'in olumlu özelliklerini çabucak farkeder, Frank ise alternatif bir rol modelinin varlığını keşfeder. Böylece Frank, daha iyi bir hayat ihtimalini, sahip olmak isteyeceği türden bir babanın istikrarlı hayatını, kadınların müdahalesiyle idrak eder. Ne var ki geçmiş o kadar da kolay silinmez ve bir taraftan eski arkadaşları, bir taraftan da kendi korkuları ve dürtüleri, Frank'in sonunu hazırlar…"

İki film de yeni degil aslinda... Management 2008, digeri 2003 yapimi. benim yeni elime gecti. Gormemis olanlara tavsiye edilir tarafimdan.

2 yorum:

Tibetin annesi dedi ki...

ahhh, ahh! şu Twilight'i bir seyrettiremedik ya sana :(

nuriye dedi ki...

Ben de henüz izlemediysen sana Kate Winslet'in oynadığı "Okuyucu" filmini ve yine Leonardo DiCaprio, Kate Winslet'in oynadığı "Revolutionary Road" filmlerini tavsiye ediyorum. Eskilerde pek begenmedigim Kate Winslet gercekten bu filmlerde aşmış durumda:)