20 Ocak 2010 Çarşamba

Hicbir kitap tesaduf degildir!

Gecen gun Yaz Aski  ile arabada giderken konusuyorduk "ne cok kitap var okumamizi bekleyen" diye. Sonra karsimiza cikan kitaplarin tesadüf olmadigindan bahsettik... Hicbir seyin rastlanti olmadigi gibi kitaplar da sans eseri cikmiyordu karsimiza. Bir amac ugruna yaziliyorlar, almamiz gereken mesaji bize ulastirmak ve ufkumuzda yeni bir isik yakmak icin.
Bazen dogru kitap, dogru zamanda cikiyor karsimiza, bazen de biraz erken...  Zamanindan erkense, az anlaşılıyor, hak ettigi degeri yakalayamiyor gozumuzde. Yeniden okudugunuzda ise daha once kacirdigimiz mesajlar, bulamadigimiz anlamlar, atladigimiz satirlar gercek anlamlarına kavusuyorlar.
Yaz sonu bir kucak kitap almistim. Bir kısmını okudum, bir kısmı oylece bekliyordu. Gecen gun gozume carpti, uyumadan once yatakta basladim okumaya...
Adı; Güzü Beklerken. İşte sayfa aralarindan altini cizdigim birkac cumle:
"Sen spiritüel bir uyanışın eşiğindesin ve ben sana yardımcı olmak icin buradayım."
"Din, spiritüel uyanışa giden pek cok yoldan sadece bir tanesidir. Gecisleri anımsamak, rituelleri yerine getirmek ya da evren bilimini incelemek hepsi aynı seyi yapar: aklı bilgiyle mesgul eder, ta ki kişi onunla ne yapacagını bilene kadar yasam tecrubesine sahip sahip olana dek. Ve bu bilgeliktir. Bilgelik = Bilgi + Deneyim"
"Evrenin zaten var olan bilgeligine acilmaya hazir olanlarimiz, gercegin yolunu cok daha kisa surede gecebiliriz."
"Kendimi hic olmadigim kadar guclu hissediyorum ve ay enerjisi, sanki fazladan yardima ihtiyacim oldugu her an onu cagirmami bekliyormus gibi."
"Kendi gerçeğini anlaman icin akik, sezgilerin beslenmesi icin ay tasi ve bu gece aldigin ay enerjisini korumasi icin gumus aylar var."
"Ay isigi, guclendiriciyin enerjisiyle doludur. Ve dolunay sirasinda, yin enerjisi doruk noktaya ulasir. Dolayısıyla almak ve kullanmak icin depolamak daha kolaydir. Diger yandan günes yang enerjisi icerir. Yani depolarinda yin enerjin varsa, kendini ifade etme gucu verir"
"... her gün gezegene iyi dilekler gondererek birkac dakika harcamaya soz verdim"

Bu kitap da hicbir kitap gibi tesaduf degildi.

3 yorum:

Deniz dedi ki...

bir felsefe patlatayım bu noktada:
hazır olduğun şey senin için hazırdır.

Sibelbek dedi ki...

Telepatik bağımız artıyor mu ne? :)))

yıldız dedi ki...

Ben de aynı fikirdeyim bazı kitapların okuma zamanı var.O zamandan önce okunursa vermesi gereken mesajı vermiyor.